Splošni pogoji

Splošni pogoji
Splošni pogoji spletnih rezervacij/trgovine ATLANTIKUM Gostinsko podjetje d.o.o. (v nadaljevanju tudi www.apartmentsaldila.com ali spletna trgovina) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino www.apartmentsaldila.com upravlja podjetje ATLANTIKUM Gostinsko podjetje d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik). Podjetje je vpisano v register pri Okrožnem sodišču v Novi Gorici, matična številka 1991094. Podjetje je zavezano za plačilo DDV (ID št. za DDV: SI29840317). ATLANTIKUM Gostinsko podjetje d.o.o. je tudi ponudnik storitev e-poslovanja in naš partner Verticalbooking s.r.l..

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine ponudnika, pravice in obveznosti uporabnika in spletne trgovine ter urejajo poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa na prevzemnem mestu ponudnika.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega rezervacije).

Dostopnost informacij

1. podatke o podjetju ATLANTIKUM Gostinsko podjetje d.o.o., Bevkov trg 6, 5000 Nova Gorica, Slovenija, matična številka 1991094,
2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
3. bistvene lastnosti artiklov/storitev,
4. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in morebitne druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
5. način plačila in izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
8.časovno veljavnost ponudbe,
6. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
7. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Naročilo
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko ponudnik kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila – potrditev rezervacije. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Načini plačila
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
– z gotovino v nastanitvi*
– z nakazilom na račun SI56 1010 0003 8487 267 po ponudbi/predračunu
*Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun ponudnika po
ponudbi/predračunu.
V nastanitveni enoti ponudnika je možno plačilo samo z gotovino ali s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, BA Maestro).

Izdaja računa
Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Cene
Cena velja enako za vse uporabnike www.apartmentsaldila.com. 
Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod navedenimi pogoji rezervacije.
 Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa.

Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo.

Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino.

V namestivah so posamezni artikli na voljo za nakup po ceni, ki je enaka njihovi ceni iz spletne trgovine, razen če je napisana drugačna cena. Vse objavljene cene v nastanitvenih enotah vsebujejo DDV.

Ponudba izdelkov in storitev
Ponudnik samostojno odloča o tem, katere storitve so uvrščene v spletno trgovino za nakup darilnega bona in katere ne. Prav tako si pridržuje pravico, da blago po lastni presoji umakne iz spletne trgovine.

Komunikacija
Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna elektronska sporočila ponudnika bodo vsebovala naslednje sestavine:
• jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
• pošiljatelj POLNO IME FIRME / POSLOVNE ENOTE bo jasno razviden,
• različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogojiudeležbe v njih,
• jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
• željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.
• Oglasna sporočila ponudnika bodo jasno razvidna in jasno ločena od iger in tekmovanj.

Omejitev odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti storitev ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročene storitve.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o storitvah, ki jih napišejo obiskovalci spletne strani www.apartmentsaldila.com mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s ponudnikom lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 041 394 366 ali po elektronski pošti na alenka@aldila.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@aldila.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Pnonudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.